onsdag 30. juni 2021

Sivs honningmuffins med eple


Foto: Siv Henningstad

Sommeren er høysesong for honningbiene. Jeg er birøkter og elsker honning. Honing smaker himmelsk over müsli, havregrøt, i te og i all bakst samt salater. Honning styker immunforsvaret! Her har du min oppskrift på enkle honningmuffins:

Sivs Honning muffins med eple
12 små muffins

50 g smør eller laktosefritt smør
2 ss norsk honning
2 ss sukker
1 egg
3 dl spelt eller glutenfritt mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk eller laktosefri melk
revet skall av 1 sitron
1 stort grønt eple
kanel og sukker
175 grader i ca 15-20 minutter

Slik gjør du:
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg og sukker til eggedosis. Blant spelt og bakepulver i en bolle og tilsett sitronskall. Rør inn eggedosisen. Rør inn smeltet smør og til slutt rør inn melken. Fyll muffinsformene med 1 stor skje per form. Vask eple og skjær i tynne skiver. Skjærer epleskivene i 2, slik at du har 2 eplebiter per muffinsform. Dryss over sukker og kanel. Stekes i midterst i ovnen på 175 grader i ca 15-20 minutter. Kan fryses. Nydelig honning muffins som er perfekt til dessert, en fin gave eller ta med i tursekken. Takknemlig for tips til oppskrifter med honning!

Sommerklem fra Bidronningen 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Honning fra Finnskogen

Da er høsten kommet og årets honning er slynget og fylt på glass. Da er det å glede seg til skogens gull på havregrøten eller i bakt eller p...